Vraag en aanbod

Eigenlijk vanaf de middelbare school krijgt elke middelbare scholier en zeker de scholieren die een economisch pakket hebben mee dat marktwerking te maken heeft met vraag en aanbod. Als er veel aanbod van iets is kun je hier weinig geld voor vragen. Wanneer er schaarste is kun je de prijs opdrijven.

Drie voorbeelden ter verduidelijking

Om de markwerking iets te verduidelijken heb ik drie voorbeelden. Ik ga de marktwerking uitleggen aan de hand van benzine, chocola en huizen. Op dit moment ligt er in elke zelf respecterende winkel wel een schap vol met chocola tegen een prijs die en ieder kan betalen. De cacao boeren hebben echter al gewaarschuwd dat chocola een schaarste gaat worden. Wanneer dit gebeurd zal er minder aanbod zijn en gaat de prijs omhoog. Het zelfde zie je bij benzine. Wanneer Trump in Iran een olie tanker laat zinken of in Saudi Arabië een olie veld bombadeert schiet de prijs van benzine omhoog. Tot slot een probleem dat op dit moment veel voor komt in Nedwerland bij jong volwassen die net een baan hebben en klaar zijn met het samenwonen in een huis met vrienden of vriendinnen. Als je op dit moment klaar bent voor de volgende stap loop je tegen het probleem aan dat er te weinig huizen beschikbaar zijn.

Makelaars!

Je ziet steeds meer mensen die denken hun huis zelf te kunnen kopen of verkopen zonder dat er een gespecialiseerde makelaar tussen zit die hun hier bij kan helpen. Terwijl de opties echt legio zijn! Alleen in Rotterdam heb je al zo veel makelaar bedrijven die het aanbieden om je huis tegen vergoeding van een percentage te helpen verkopen. Neem nu Kettner Makelaardij of Ooms Makelaar uit de regio Rijnmond. Je gelooft het niet maar ze helpen je of aan een nieuw huis te komen of je oude huis te verkopen. De service is geweldig. Sta jij al ingeschreven? Aarzel niet en schrijf je in!