Ontdek het betoverende Zweedse Lapland

In Zweden is van alles te beleven. Je kunt genieten in een heerlijke hottub, een glass café bezoeken, naar een nationaal park gaan of wandelen. Voor dat laatste zit je goed als je naar Lapland gaat. Lapland kenmerkt zich door betoverende landschappen, een ruige natuur en overal rendieren. Lapland is het woongebied van de Sami en is een populaire vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers. Je kunt wandelen in Lapland, een roadtrip maken, je laten inspireren en helemaal tot jezelf komen. Wil je meer weten over het mysterieuze Lapland? Dan zit je goed bij deze blog!

Bezoek de Sami

De oorspronkelijke inwoners van Lapland zijn de Sami. Zij zijn een nomadisch volk dat elk jaar de kudde rendieren volgt in zijn voedseltrek. Vroeger deed de Sami dit met een slee, maar tegenwoordig beschermen ze de kuddes met helikopters en sneeuwscooters. Als je tijdens je vakantie gebruik maakt van een Fly & Hike, ga je met dezelfde helikopters omhoog als degenen die gebruikt worden om de rendieren te beschermen. Als je door Lapland reist, kun je verschillende musea gebruiken waar je meer informatie kunt vinden over hoe de Sami vroeger leefden. Je kunt er traditionele Sami gerechten proeven of op pad gaan met rendieren.

Geniet van de Laplandse wellness

Je kunt in je hotel misschien gebruik maken van een hot tub, maar wat dacht je van een sauna vlot op Lapland? Op sommige plekken kun je een hele speciale wellness ervaring hebben door een sauna te bezoeken die midden op een meer ligt en omringd wordt door dichte bossen. In de sauna kunnen je spieren lekker ontspannen door de warmte en zodra je genoeg ontspannen bent, kun je een duik nemen in het meer. Het water in het meer is kristalhelder en heel schoon, dus je kunt er met gerust gevoel een duik nemen. Een wellness ervaring die je nooit meer gaat vergeten!