Luxe woonaccessoires en de laatste trends

Vraag je je af wat er nieuw is in de trends op het gebied van bouw- en woninginrichting? We sorteren de nieuwste en beste materialen, plattegronden, functie, techniek en meer.

Open plafonds en metaal

Gewelfde ruimtes bieden een structureel interessante manier om het uiterlijk van een ruimte te veranderen, zodat deze licht en lucht krijgt en meer open wordt. Hoewel het traditioneel wordt gebruikt in ruimtes met twee verdiepingen, is het open plafond als een nieuwe trend op het gebied van woningontwerp ook een nuttig hulpmiddel in minder verticale ruimtes.

Metalen accenten in luxe woonaccessoires, metalen deuren, metalen kasten: metalen oppervlakken geven een glans aan de huidige trends in woninginrichting. Vaak gezien als eigentijdse afwerking, is het nieuwste gebruik van metalen een stilistisch divers gegeven. Om te voorkomen dat metaal een ruimte overweldigt, gebruikt u het in kleine doses of als focuspunt en brengt u het in balans met contrasterende texturen en kleuren.

Grote, open keukens

De keuken van vandaag is de plaats waar mensen samenkomen. Ruime keukeneilanden, zittingen rondom, betere technologie en geïntegreerde apparaten geven gezinnen de ruimte om rond te hangen, te werken en te dineren in één centrale ruimte.

Bibliotheken, modern en zo oud als de wereld

Bibliofielen, opgelet: de ontwerpers hebben uw liefde voor het gedrukte woord weer opgemerkt. Bibliotheken – vaak ruimtes zonder afleiding van beeldschermen, maar met een tentoonstelling van collecties. Je favoriete boeken, kunst en decoratie, zijn ontzagwekkende ruimtes geworden in nieuwe en verbouwde woningen.

Groen is niet meer weg te denken. Voor huiseigenaren staat die design trend gelijk aan veel opties. Zo kunnen materialen hergebruikt worden, zoals teruggewonnen hout. Maar de structuur van ka ook veranderen om er betere, grotere en beter verlichtende ramen in op te nemen of betere centrale verwarming te installeren.

Het thuiskantoor hoort er helemaal bij

De grens tussen werk en privé vervaagt steeds verder, waardoor de nadruk steeds meer komt te liggen op specifieke werkruimtes die stijlvol en functioneel moeten zijn. Hier zorgen opbergruimte en een open opbouw voor aanpasbaarheid op basis van de gebruiker. Een zitje met exclusieve sierkussens hoort er natuurlijk bij.

Onverwachte hoeken, ongewone vormen zijn een welkome visuele tegenstelling met de huidige trend. Zoek het in lijstwerk, muren, vloeren, plafonds — alle oppervlakken die onze ruimtes omlijsten — en let op hoe de meest stijlvolle beoefenaars silhouetten op onverwachte manieren mengen.

Koele vermaak ruimte, een deel van het geheel

Draadloze en betaalbare opties hebben vermaak ruimtes tot een bereikbaar doel gemaakt voor veel huiseigenaren. Terwijl de meesten niet echt een droom ruimte hebben, kunnen ze geluidsboxen, beeldschermen, en meer omvatten. Het zorgt er voor dat de familieruimte niet alleen gezellig aangekleed is, maar ook functioneel! Het bankstel heeft niet plaats gemaakt voor meer of minder meubels. De exclusieve sierkussens hebben hun plekje verdiend en we houden dat aan.

Open ruimtes die verbinden en verbonden zijn

De ongehinderde doorstroming van de ene naar de andere kamer vertoont geen tekenen van een afname in de meest actuele woontrends. Het openen van de diverse ruimtes biedt gezinnen een makkelijke manier om bij elkaar te komen, zelfs als ze aan het werk zijn en alle gezinsleden uiteenlopende bezigheden hebben.

Gedurfde kleuren nemen een opvallende plaats in bij de nieuwste trends op het gebied van woninginrichting. In het verleden werden kleuren alleen gebruikt als accent, de gewaagde kleuren van vandaag geven de ontwerpers een mix-and-match benadering die gebruik maakt van meerdere tinten, soms met een onverwacht contrast.

Buitenruimtes horen bij de woning

De natuur trekt gezinnen en vrienden aan en daarom hebben ontwerpers de buitenruimte omarmd als een verlengstuk van de leefruimte binnenshuis. De patio’s, dekken en veranda’s van vandaag de dag zijn minder een overgangsruimte dan een bestemming, en ze bevatten voorzieningen die doorgaans binnenshuis te vinden zijn — Tv’s, geluidssystemen, comfortabel meubilair, decoratieve elementen — een essentieel onderdeel van de woning als geheel.