LED paneel kopen is een slim investeren

Een LED paneel kopen is goed voor de portemonnee. Led lampen verbruiken minder energie dan spaarlampen en gloeilampen. Minder bekend is dat een LED paneel een prima vervanger is van Tl-verlichting. Een LED paneel zorgt voor een 85% lager energieverbruik dan een TL-buis. Een LED paneel is dus extreem veel zuiniger. Uit een simpel rekensommetje blijkt dat zo’n paneel door de besparing op stroom in 2 jaar is terug te verdienen. Dat LED paneel moet wel de hele dag aan staan. Bij een LED paneel dat niet de hele dag brandt duurt het langer om de investering terug te verdienen.

Andere voordelen van een LED paneel kopen

Een LED paneel kopen om de Tl-verlichting te vervangen heeft meer voordelen. Ten eerste geeft een LED paneel meer licht dan een Tl-buis. Dat is licht is beter regelbaar, zowel wat betreft intensiteit als kleur. In een atelier voldoen LED panelen die daglicht produceren het beste, want daarmee wordt voorkomen dat kleuren verkeerd worden geïnterpreteerd. Een LED paneel met daglicht van 4000K zorgt er bovendien voor dat de werknemers beter geconcentreerd werken. LED panelen veroorzaken ook geen gezondheidsklachten in tegenstelling tot Tl-verlichting. Daar krijgen mensen hoofdpijn van door het knipperen van de Tl-buizen.

Een LED paneel kopen met de Koopwijzer

Een LED paneel kopen gebeurt vaak in zakelijke omgevingen. Het gaat meestal om grote kantoorruimtes met systeemplafonds. Door de standaardmaten passen de panelen precies in het plafond en de afwerking ziet er netjes uit. Je kunt bij Lightexperts kiezen uit LED panelen van 60×60 centimeter en 30×120 centimeter. Die standaardpanelen zijn stofdicht. Een LED paneel kopen kan soms best lastig zijn vanwege het grote aantal opties. Om je daarbij te helpen kun je bij Lightexperts gebruik maken van een handige Koopwijzer met dingen waar je rekening mee moet houden.