Het Werelderfgoed de Amalfikust

Amalfikust

De Amalfikust of Amalfitaanse kust is een deel van de kust van de Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. De Amalfikust wordt vanwege natuurschoon en cultuurgeschiedenis beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. Ze staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bochtige wegen leiden je naar eeuwenoude charmante stadjes die soms loodrecht tegen de steile kliffen zijn gebouwd. Elk dorpje heeft zijn eigen sfeer en karakter. 

Amalfikust

Stranden

De stranden van Sorrento bestaan grotendeels uit bestaande stranden. Hier dien je verplicht gebruik te maken van de strandfaciliteiten als bedjes en parasols. Tussen deze ‘bagni’ bevinden zich ook kleinere delen strand die wel vrij toegankelijk zijn. Langs de kust van Positano en Praiano liggen enkele privé strandjes die enkel toegankelijk zijn voor bezoekers die in een van de hotels verblijven. Toch zijn er aan de Amalfikust ook een aantal kleine, openbare strandjes te vinden, zoals de stadsstrandjes van Atrani en Cetara. 

Positano

Het stadje Positano is een van de meest bekende plekken langs de Amalfikust en ook het eerste officiële dorpje van de kustlijn. Er zijn enorm veel kleurrijke gevels en smalle, steile steegjes te vinden die voor erg veel sfeer zorgen. Bovenaan het dorpje heb je een prachtig uitzicht en er is een mooi zandstrand te vinden. Het dorpje is het meest luxueuze lang de Amalfikust en het heeft een bruisend en leven nachtleven, dus het is ook erg populair bij jongeren voor jongerenvakanties.