Het wandcloset wordt steeds populairder

toilet
wandcloset

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een wandcloset, in plaats van een staand toilet. Een hangend toilet is zeker aan te raden, vooral wanneer je een nieuwe badkamer gaat maken of je wc gaat renoveren. Bij een hangend of zwevend toilet wordt de toiletpot aan de wand bevestigd. Een hangend toilet geeft je badkamer en wc een strakke, moderne en afgewerkte uitstraling. Alle aansluitingen en de rioolafvoer worden in de muur verwerkt. Ook hierbij heb je keuze uit verschillende soorten, stijlen en merken.

Afmetingen

Je moet de juiste afmetingen weten van je hangend toilet voor je badkamer of wc. Hierbij is de diepte ook belangrijk. 

Bij een wandcloset heb je de keuze uit:

  • Ondiep: De diepte is ongeveer 48 cm diep. Hiermee is dit toilet compact. Kies hiervoor als de ruimte klein is in je badkamer of wc.
  • Standaard: De diepte is ongeveer 54 cm diep.
  • Verlengd: De diepte is ongeveer 70 cm diep. Dit is ideaal voor mensen die in een rolstoel zitten.

Merken

Er zijn veel verschillende merken die hangtoiletten maken. 

Populaire merken zijn:

  • Villeroy & Boch: Hierbij denk je vaak aan dure producten, toch is dat niet zo. Dit merk heeft een grote aantrekkingskracht.
  • Geberit: Dit merk is de marktleider in Europa. Het wandcloset zijn van een goede kwaliteit. Ze staan voor functionaliteit van de producten en staan bekend om door hun strakke design.
  • Duravit: Dit merk maakt al jarenlang toiletten van een hoge kwaliteit. Deze toiletten zijn stijlvol en zijn meestal verkrijgbaar in het wit.