Een huis wat natuurlijk aanvoelt

levensloopbestendige-woning

Ik ging laatst naar de film en zag hoe de personages in hutten op het strand en bomen in het bos woonden. Het deed me filosoferen over onze huizen en hoe ze eruit zien. Een modern huis kan niet verder afwijken van deze natuurlijke en kleine hutten en toch heeft het dezelfde functie. Moderne huizen komen natuurlijk in veel vormen en maten, ook omdat ze zelf vormgegeven worden door de bewoners. Echter zijn ze vaak van vergelijkbare materialen, zijn ze over het algemeen ruimtelijk, en bevatten ze veel glas. Dit is een groot verschil met de huizen die ik in de film zag.

Verschillende soorten huizen

Er is ook tegenwoordig een grote variatie aan verschillende soorten huizen. Een jaren 30 woning is een bijzonder mooie en karateristieke bouwstijl. Toch vind ik ook deze huizen vaak er mooi uit zien en lijken ze me aantrekkelijk om in te wonen. We zijn natuurlijk ook afhankelijk van het klimaat waar we in wonen; we moeten nou eenmaal dikke muren en glas in onze ramen hebben, omdat we wonen in een land met regenachtige dagen met koude winters.

Huizen met een natuurlijke vorm

Als ik een huis zou bouwen, zou ik me desalniettemin proberen te laten inspireren door de hutten en boomhutten. Ik vind die beelden en de natuur van die film zo mooi, dat ik zou proberen dat deels in mijn huis te verwerken. Het fijne is dat we tegenwoordig dit met onze moderne materialen kunnen doen en veel moderne huizen hebben dan ook natuurlijkere vormen dan vroeger. Vaak zijn ze bijvoorbeeld erg groen, hebben een grote tuin en ook binnenwanden met planten of iets dergelijks. Daarnaast hebben ze veel natuurlijk licht en ook dit vind ik erg belangrijk.