Draagarm stellingen bieden heel wat voordelen

De meest geschikte indeling van magazijninstellingen hangt vaak af van de beschikbare ruimte die de onderneming heeft. Eénarmige draagarm stellingen leent zich uitstekend als opslagplaats omwille van de flexibiliteit. Ze kunnen immers modulair worden samengesteld volgens alle soorten en maten. Zo kunnen lange goederen makkelijk opgeslagen worden en een draagkracht tot 630 kilogram bevatten. Latten, buizen, lange goederen of kabelwerk zijn probleemloos toe te passen dankzij een optionele afrol bescherming. Een bijkomend voordeel is dat je op een heel makkelijke en eenvoudige wijze de goederen kunt bereiken. De draagarm stellingen zijn trouwens overal te plaatsen. Tegen de muur of zelfs binnen of buiten. Om die reden zijn ze dus ook met een overkapping verkrijgbaar.

Hou rekening met het toelaatbare gewicht van de stelling

 Als je van plan bent om enkelzijdige draagarm stellingen te kopen, zal je je eerst de volgende vraag moeten stellen: waarvoor ga je de draagarme stellingen gebruiken? Hier speelt vooral het gewicht een belangrijke rol. Niet elke onderneming heeft immers een zwaardere draagarm stelling nodig. Het gewicht is niet alleen maar een belangrijke parameter voor je keuze, maar ook hoe de goederen worden verdeeld op de stelling. Daarnaast zal je niet boven het hoofd mogen zien welk het totale (maximum) gewicht mag bedragen.

Verlies de afmetingen ook niet uit het oog

Draagarmstellingen zijn speciaal ontworpen voor het stockeren van lange goederen zoals houten planken of buizen. De afstand tussen de 2 staanders bepaalt de minimum lengte van de goederen die worden opgeslagen. Ook de as afstand speelt een belangrijke invloedrijke rol. Op die manier voorkom je het inzakken of verlies je geen greep op de balans. Ook de diepte van een draagarm bepaalt de opslagdiepte. De hoogte van elke draagruimte is iets waar de nodige aandacht moet worden aan besteed. De zogenaamde niveauhoogte bepaalt immers hoe hoog de stapels goederen kunnen zijn. Omdat draagarm stellingen modulair kunnen worden opgebouwd, biedt dit het voordeel dat je de stelling op verschillende hoogteniveaus kunt assembleren.