De Taxus voor meer rust

Ben jij op zoek naar een haag die ook winterhard is? Dan heb je waarschijnlijk al eens naar de Taxus gekeken. Een haag welke groen blijft, ook in de winterperiode! In de zomer dient hij voor voldoende rust in jouw tuin. Dan nog niet gesproken over het feit dat deze haag een lange levensduur heeft. Zo is de Taxus verkrijgbaar in twee varianten. Eentje met bessen en zonder. Let er wel op dat deze bessen voor zowel mens en dier giftig is!

Diversiteit in kracht en uitstraling

Zo heb je bijvoorbeeld de Taxus Media Hillii. Zijn olijfgroene takken worden beschermd door olijfgroene, naaldachtige bladeren. Bovendien zal je het gehele jaar door deze kleur zien! Deze haag kan maximaal 183cm worden en dient eens per jaar te worden gesnoeid. Overigens heeft deze haag geen besjes en kan dus in iedere tuin geplaatst worden. Mocht het gebeuren dat je per ongeluk te kort hebt gesnoeid. Geen zorgen, want het krijgt vrij snel weer zijn vorm terug! Deze haag kan het beste gesnoeid worden in de maand mei of richting de herfstperiode. 

Taxus

Wil je graag een dikke haag hebben zodat er geen kans is dat men in de tuin kan kijken? Kies er dan voor om per meter 2 tot 3 planten te plaatsen. Geef de plant voldoende water wanneer je het gaat plaatsen. Je kunt overigens ook hier grind bij gebruiken om het afvoersysteem te verbeteren.