De 3 voordelen van een gietvloer in huis!

Een gietvloer in je huis laten leggen is iets waar een groeiend aantal bouwkundigen, woningeigenaren en projectontwikkelaars in Nederland voor kiest. Onder gietvloeren worden vloersoorten verstaan, waarbij er een dunne laag (vaak van enkele millimeters) epoxy of polyurethaan over een al bestaande vloer wordt gegoten. De vloer die hiervan het resultaat is, heeft meerdere interessante pluspunten te bieden. Hieronder leggen we uit wat de 3 grootste voordelen van gietvloeren zijn.

1. Een vloer die je een hoop tijd bespaart

Een van de grootste voordelen van een gietvloer kopen en laten leggen, is de tijdsbesparing die dit oplevert. De vloer die je nu in je woning of appartement hebt liggen, hoeft er namelijk niet van tevoren uitgehaald te worden. En verder hoef je de oude vloer resten niet weg te brengen naar de stort. Dat scheelt je natuurlijk een hoop tijd. De vloerspecialist komt langs en giet vervolgens de hars (in woningen meestal polyurethaan ofwel PU) over de bestaande vloer heen. Vervolgens moet de vloer een tijd uitharden en ben je klaar. Dat is nog eens efficiënt met je tijd omgaan.

Tijd bespaar je ook omdat gegoten vloeren gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn. PU-vloeren zijn volledig naadloos en strak afgewerkt. Hierdoor kan er in de naden en bij de randen van de vloer geen vuil of vocht komen. Door de naadloze afwerking van dit soort vloeren is het ook gemakkelijk om de vloer snel met een stofzuiger of een dweil schoon te maken. Extra voordelig is dat PU-vloeren door hun waterdichte structuur ook gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de douche. En dat bespaart je al met al een hoop tijd en energie!

2. Een vloer die op meerdere manieren goed isoleert

PU-vloeren staan erom bekend dat ze op meerdere vlakken goed isoleren. Zo voelen gietvloeren relatief warm aan als je er met blote voeten overheen loopt. Mocht je een nog warmere vloer willen, dan kan dat ook. PU-vloeren zijn namelijk uitstekend te combineren met vloerverwarming, waardoor het nog aangenamer wordt. Naast de uitstekende thermische isolatie van een gietvloer, zorg de elastisch bovenlaag van de vloer ook voor een goede akoestisch demping. Vergelijk een PU-vloer maar eens met een parketvloer. Je zult erachter komen dat PU-vloeren aanzienlijk minder geluid maken als je eroverheen loopt. En, door hun elasticiteit, ook prettig zijn om overheen te lopen.

3. De gietvloer prijzen zijn relatief laag

Fijn aan de aankoop van een PU-vloer zijn ook de relatief gunstige gietvloer prijzen. ER zijn genoeg vloersoorten die aanzienlijk duurder zijn. Wat PU-vloeren voordelig maakt, is het feit dat ze snel gelegd kunnen worden. Verder speelt hier ook mee dat de oude onderliggende vloer niet weggebroken hoeft te worden als je voor dit type vloer met voordelige gietvloer prijzen kiest.